Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών

Γούρνες, 71500

08:00-14:00

Δευτέρα έως Παρασκευή

Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας. Η Βιοποικιλότητα της Ελλάδας & η πανίδα της Κρήτης

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας, στο ΓΕΛ Γουβών έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Λυκείου μας ομιλία με θέμα: Η βιοποικιλότητα της Ελλάδας με έμφαση στην πανίδα της Κρήτης, με εισηγητή τον Βιολόγο, Δρ. Σημαιάκη Στέλιο.

Το Γενικό Λύκειο Γουβών υποδέχτηκε με περηφάνια την Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας με μια εκδήλωση που ανέδειξε τη σημασία της φροντίδας των ζώων και της διατήρησης της βιοποικιλότητας. Με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών η εκδήλωση αποδείχθηκε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μια ποικιλία δραστηριοτήτων που εστίασαν στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ζώων, καθώς και στη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας. Οι μαθητές/ τριες συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης εστιάζοντας στην προώθηση της φροντίδας των ζώων και στην προστασία τους.

Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν μια ομιλία σχετικά με τη βιοποικιλότητα της Ελλάδας με έμφαση στην πανίδα της Κρήτης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σύνθεση του φυσικού μας περιβάλλοντος, τον ρόλο που παίζουν τα ζώα σε αυτό και την ανάγκη διατήρησης της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοσυστημάτων για τη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τα ζώα και τους ανθρώπους.

Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των μαθητών/τριών αποδεικνύουν την ανάγκη για συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης και εκπαίδευσης στον τομέα της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *