Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών

Γούρνες, 71500

08:00-14:00

Δευτέρα έως Παρασκευή

Επίσκεψη στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στα πλαίσια της γνωριμίας με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου των κατευθύνσεων Οικονομίας – Πληροφορικής και Θετικών Σπουδών του σχολείου μας, επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, στην Πανεπιστημιούπολη στις Βούτες.
Μας υποδέχθηκε ο καθηγητής κ. Τζίτζικας, αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος, ο οποίος μας παρουσίασε το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Μας μίλησε για τη σημασία των σπουδών Πληροφορικής, το πλαίσιο των Προπτυχιακών και των Μεταπτυχιακών σπουδών, τις προϋποθέσεις για επιτυχή φοίτηση, τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων, τη συνεργασία του τμήματος με το ΙΤΕ, τη δυνατότητα λήψης υποτροφιών, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις των μαθητών/τριών μας. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε διάφορους χώρους της σχολής και παρακολουθήσαμε παρουσιάσεις από τα διαφορετικά εργαστήρια που υπάρχουν στο Τμήμα.
● Μάθαμε για την Υπολογιστική Όραση και τις εικόνες που μπορεί να δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη
● Είδαμε ρομπότ να περπατούν και να σκαρφαλώνουν
● Παρακολουθήσαμε συστήματα Lego να ακολουθούν διαδρομές και να αναζητούν τον ήχο
● Γίναμε εικονικοί “χειρουργοί” και περπατήσαμε σε περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας (VR)
● Υλοποιήσαμε ψηφιακά κυκλώματα
● Γνωρίσαμε τα συστήματα Διάχυτης Νοημοσύνης και
● Πειραματιστήκαμε με Τεχνολογίες Φωνής.
Συνοδοί μας στην περιήγηση αυτή ήταν ο παλιός μαθητής του σχολείου μας, δευτεροετής φοιτητής του τμήματος, κ. Νίκος Κανακουσάκης και ο μεταπτυχιακός φοιτητής κ. Νίκος Μπουμάκης.

Η επίσκεψη αυτή, που οργανώθηκε από την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Γιουκάκη, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, να σκεφτούμε για την προοπτική να το επιλέξουμε για τις σπουδές μας αλλά και να γνωρίσουμε τις εξελίξεις στην Επιστήμη της Πληροφορικής, που αναπτύσσονται και δημιουργούνται στο Τμήμα αυτό!


Για να γνωρίσετε το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *